Снимка: БГНЕСМиньори излязоха на протест в центъра на София за

...
Снимка: БГНЕСМиньори излязоха на протест в центъра на София за
Коментари Харесай

Миньори поискаха 15% ръст на цената на добиваните въглища

Снимка: БГНЕС

Миньори излязоха на митинг в центъра на София за избавяне на въгледобива в България, оповестява bTV.
Основното им искане е най-малко 15% нарастване на цената на добиваните въглища.
Тези 15% ще подсигуряват естествената работа на мините в идващите година, година и половина, сподели Владимир Топалов от Миньорска федерация „ Подкрепа “. В момента не се извършват нито капиталовите стратегии, които следва да подсигуряват съществуването на мините, нито останалите стратегии за здравословни и безвредни условия на труд. Проблемът е в това, че средствата не доближават, уточни той.
Един звук въглища сега коства 17,50 лева естествен звук, желаеме да е 18,50 лева и вероятно от 1 октомври да стане 19,50 лева, сподели още Топалов.
По думите му, в случай че се продължи, както до момента, „ рискуваме мините да не могат да подават въглища и в бъдеще да се сътвори доста огромен проблем “.
Протестът стартира на пл. „ Княз Александър I “, ще мине през постройките на Министерския съвет и КЕВР и ще приключи пред Министерството на енергетиката.
Преди дни обаче отрасловият министър Теменужка Петкова разяснява, че настояванията надали ще бъдат задоволени, тъй като ще доведат до повишаване на тока.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР