Снимка: БГНЕС Шофьор е задържан за хулиганство, след като заплашил

...
Снимка: БГНЕС Шофьор е задържан за хулиганство, след като заплашил
Коментари Харесай

Мъж заплашил с пистолет шофьор на автобус на магистрала Тракия


Снимка: БГНЕС

Шофьор е арестуван за безчинство, откакто заплашил със законно притежавания си револвер лидер на рейс, който не му дал опция да го изпревари в стеснения поради поправки сектор от автомагистрала " Тракия " в посока – София.

Това оповестиха от прокуратурата в понеделник, уточнявайки, че случаят е станал към 18.00 часа в неделя.

Обичайно поради засиления трафик към столицата, както и поради стеснението на автомагистралата единствено в една лента в тази посока, в тази част на деня имаше километрични тапи на " Тракия ".

Очевидно подразнен от обстановката, 30-годишният водач на " Шкода Октавия " опитал на няколко пъти да изпревари въпросния рейс, само че без триумф. В последна сметка решил да предприеме неразрешено изпреварване пред спешната лента.

" Изравнявайки се с рейса, лидерът на лекия автомобил отворил предно ляво стъкло на шофьорската си врата и от там насочил към лидера на рейса военен револвер. След това траял да се движи паралелно с рейса, като показвал на лидера му и неприлични жестове. За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Свидетели на протичащото се станали пасажерите в рейса ", осведомят от прокуратурата.

Благодарение на подадения сигнал, нападателният водач бил спрян за инспекция още на автомагистралата, след което е арестуван за 24 часа.Въпреки несъответстващото му държание, направените проби за алкохол и опиати се оказали негативни.

При разпитите причинителят обяснил, че е бил предизвикан от другия водач, който по-рано го засякъл на пътя, заяви шефът на регионалната полиция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора Георги Хаджиев. Срещу мъжа е формирано бързо произвеждане за безчинство в Районна прокуратура – Чирпан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР