Снимка: БГНЕС Президентът на САЩ Джо Байдън погрешка представи на

...
Снимка: БГНЕС Президентът на САЩ Джо Байдън погрешка представи на
Коментари Харесай

Нещо не е наред с него: Байдън обърка Зеленски с Путин, а после и Тръмп и Харис


Снимка: БГНЕС
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън простъпка показа на срещата на върха на НАТО във Вашингтон президента на Украйна Володимир Зеленски като Владимир Путин. Докато посрещаше украинския държавен глава на срещата на върха НАТО-Украйна, Байдън съобщи: " А в този момент аз желая да дам думата на президента на Украйна, който има толкоз кураж, колкото и решителност. Дами и господа, президентът Путин ". После 81-годишният Байдън се отдръпна от микрофона, след което осъзна грешката си и добави: " Той ще победи президента Путин. Президентът Зеленски. Аз съм толкоз фокусиран върху това Путин да бъде надвит ".

Джо Байдън съобщи по-късно на конференция, че той е в най-хубава позиция, с цел да победи Тръмп на президентските избори и че европейски съдружници на Съединени американски щати споделят, че той би трябвало да бие Тръмп.

" Мисля, че съм най-компетентният, с цел да се кандидатирам за президент. Победих към този момент един път Тръмп и ще го победя още веднъж ". Не върша това, с цел да запазя моето завещание, а, с цел да свърша работата, която съм почнал ", съобщи той.

Байдън добави, че европейските съдружници на Съединени американски щати не му споделят: " Джо, ти не би трябвало да се кандидатираш ", а му споделят: " Ти би трябвало да спечелиш. Ти не може да оставиш оня да завоюва. Това ще бъде злополучие ".

На конференцията обаче Байдън още веднъж позволи лапсус и обърка Доналд Тръмп с Камала Харис. Той съобщи, че не би избрал Доналд Тръмп за вицепрезидент, в случай че не беше сигурен, че тя ще бъде подобаваща за президент, явно визирайки Камала Харис. После той похвали и кариерата на Харис на сенатор, преди тя да стане вицепрезидент, и добави, че тя се е справила добре, като е защитавала репродуктивните права на дамите в последните четири години.
Това беше вторият сходен лапсус на Байдън в границите на няколко часа, откакто преди този момент сбърка президента на Украйна Володимир Зеленски с президента на Русия Владимир Путин.

На конференцията Байдън също по този начин увери, че след три години той все по този начин ще бъде кадърен да „ се оправя с “ президентите на Китай и на Русия. Той обаче добави обаче, че няма предпочитание да беседва с Путин, до момента в който Путин не промени курса.

" Не съм подготвен да приказвам с Путин, до момента в който Путин не промени държанието си ", сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че е в положително здраве и че би се подложил на друго неврологично проучване, с цел да се ревизира остротата на мисълта му, в случай че лекарите му предлагат това.

Той показа, че към този момент е минал през три обилни и интензивни неврологични проучвания, като последно това е станало през февруари, и лекарите са му споделили, че е в добра форма.

" Добре съм. Всеки ден съм на тест за моите неврологични качества чрез решенията, които взимам всеки ден ", добави той.

На конференцията Байдън съобщи също по този начин, че не е правилно, че му се постанова да си ляга в 20 ч. Но добави, че вместо да стартира деня си в 7 ч. и да си ляга в среднощ, ще бъде по-умно, в случай че понижи темпото.

Междувременно Доналд Тръмп разяснява в обществената си мрежа „ Трут соушъл “ конференцията на Байдън, като съобщи присмехулно: „ Добра работа, Джо! "

Съединени американски щати не могат да се отдръпват от света, съобщи също президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на конференцията, която даде в коридорите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

" Моят предходник ясно сподели, че не е зает с НАТО ", сподели Байдън, визирайки непосредствено предшественика си Доналд Тръмп, на който той ще се опълчи на президентските избори през ноември. После Байдън акцентира, че мощна НАТО е от значително значение и за Съединени американски щати.

На конференцията Байдън съобщи, че до момента в който той е президент на Съединени американски щати, страната му няма да прекрати поддръжката за Украйна.

" Дадох ясно да се разбере, че една мощна НАТО е от значително значение за американската сигурност. И имам вяра, че задължението по член 5 от Северноатлантическия контракт е свещено. Няма да се преклоня пред Путин. Няма да изоставя Украйна. Ще държа НАТО мощна ", увери Байдън.

Президентът на Съединени американски щати засегна и тематиката за войната в Ивицата Газа и съобщи, че има прогрес към реализиране на съглашение сред Израел и " Хамас ", с цел да се постави завършек на този спор.

" Съединени американски щати работят от месеци за реализиране на преустановяване на огъня в Газа, за връщането на заложниците вкъщи им, за проправяне на пътя за мира и стабилността в Близкия изток ", съобщи Байдън.

" Става дума за сложни и комплицирани въпроси. Има още някои празнини за запълване. Ние напредваме. Тенденцията е позитивна и аз съм решен да сключа това съглашение и да сложа завършек на тази война, която би трябвало да бъде прекратена в този момент ", акцентира Байдън, представен от Българска телеграфна агенция.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР