Снимка:БГНЕС Отпадна ограничението за вериги при преминаване през прохода Пампорово,

...
Снимка:БГНЕС Отпадна ограничението за вериги при преминаване през прохода Пампорово,
Коментари Харесай

Проходът Превала остава затворен. Пампорово е проходим без вериги


Снимка:БГНЕС

Отпадна ограничаването за вериги при прекосяване през прохода Пампорово, затворен остава проходът Превала, а военните потеглят за битка с преспите за пети следващ ден.

Вероятно до края на деня проходът Превала ще бъде отворен.

Бедственото състояние в смолянско към този момент остава, три места в община в Девин са без ток, две в община Борино и едно в община Смолян. През цялата нощ екипи работиха и пътят Смолян-Пампорово-Проглед-Чепеларе към този момент е пристъпен без вериги, разгласи зам.-областният шеф на Смолян в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

Ограничението за вериги остава от Стойките до Пампорово.

Полк. Кацаров изясни, че при оправянето с бедствената обстановката армията взе участие с най-хубавата техника – високопроходими машини, роторен снегорин и полева снегокопна машина за огромни преспи и огромни съборени дървета.

В Смолян най-голямо е терзанието за пътищата, към този момент е възобновено електрозахранването, уреди на мобилните оператори обаче са развалени, и към момента не може да се стигне до Мугла.

В община Доспат бедственото състояние е анулирано. Два дни обаче в най – огромното село в района – Баротин, нямаше ток, имаше проблем и с връзките.

„ Обилните снеговалежи не са толкоз проблем, проблеми сътвориха непочистените севритути, падналите дървета повредиха далекопороводите”, изясни кметът на селото. „ Организирахме екипи на общината, на пожарната, няма бедстващи хора, ситуацията се нормализира”, разясни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР