снимка БГНЕС Няма да бъдат допуснати посредници при ремонта на

...
снимка БГНЕС Няма да бъдат допуснати посредници при ремонта на
Коментари Харесай

Каракачанов се зарече да не пуска посредници при ремонта на МиГ-овете


фотография БГНЕС

Няма да бъдат позволени медиатори при ремонта на МиГ-овете, сподели в четвъртък министърът на защитата Красимир Каракачанов пред Българска национална телевизия. През предходната седмица поръчката за ремонта и поддръжката на бойните самолети МиГ-29 бе прекъсната поради обжалване от страна на от страна на украинска държавна компания “Укринмаш “.

" Посредници по договорката за изтребителите няма да вкарам. Ще има директно договаряне с компанията " РСК - МиГ ". Каквито и номера да вършат от тук нататък, няма да минат ", изясни Каракачанов, който по-рано дефинира дейностите на украинците като “саботаж “ на бойната ни авиация.

Сега военният министър сподели, че има закони, които могат да спрат всяка социална поръчка и даде образец тази за храната в армията. Той счита, че би трябвало да бъде изменен Законът за публичните поръчки поради национална сигурност.

Министърът предвижда, че казусът ще бъде решен доникъде на февруари. " Не могат да ми извиват ръцете. При сходни случаи се нахъсвам още повече ", изясни Каракачанов.

" Жалбата до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за ремонта на МиГ-овете е подписана от някакъв човек, само че без документ, че той има право да го прави. Също по този начин няма превод на компанията, каквото е условието по закон. Но даже с сходни недостатъци, съзнателно позволени, Комисия за защита на конкуренцията е длъжна да даде 3 работни дни на молителя да си изправи документите. Тези три дни завършват на 2 януари, по този начин Министерството на защитата не може да употребява отпуснатите от Министерския съвет 19 млн. лева ", сподели Каракачанов

За ремонта и поддръжката на транспортните самолети " Спартан " той сподели, че служебното държавно управление е направило опит да се контракти с италианската компания “Аления аеронавтика “, само че офертата се е сторила прекомерно висока на предходните ръководещи.

“Ние продължихме договарянията. И успяхме да понижим тази сума, която се предлага. Много елементарно е да се съгласиш с първата оферта, която ти създадат, единствено че вие на следващия ден ще ме попитате, пък може и прокурор, за какво съм се съгласил при такива високи цени ", сподели Каракачанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР