Снимка БГНЕС Москва потъва“ в Сирия след като плановете на

...
Снимка БГНЕС Москва потъва“ в Сирия след като плановете на
Коментари Харесай

The Guardian: Москва „потъва“ в Сирия след като плановете на Путин отиват към крах

Снимка БГНЕС
Москва „ потъва “ в Сирия откакто проектите на Путин отиват към провал Стратегията на съветския водач да заложи на поддръжката си за Башар Асад наподобява недообмислена, написа английският The Guardian, представен от Агенция Фокус.
Водените от Русия, съгласно вестника, бомбардировки въплатиха всички страхове за обсаденото население. Около 400 хиляди души, нямайки къде да избягат, бяха притиснати от Военновъздушните сили на Путин с наземната поддръжка на сирийски и ирански войски в най-големия регион, следен от опозицията на юг от Идлиб. За Асад и Путин Гута е ключа към контрола над столицата Дамаск и спечелването на войната. Извън Сирия обаче и врагове и другари стартират да мислят, че двамата водачи са сбъркали.
Почти 18 месеца съветската интервенция за да защищити от проваляне Асад от силите на опозицията, която напредваше в регионите на Латакия и Тартус е от ден на ден неразбираемо по какъв начин Москва ще възвърне инвестицията си в най-сложния и непроследим спор в света.
Докато към този момент не наподобява да има възможност Асад да падне от власт, това, което остава от Сирия не наподобява въобще на предвоенна Сирия. Централната власт е подкопана първо от опозиционните групи, а след това от районни играчи, които търсят следвоенни позволения в своя изгода, които единствено отчасти съответстват с това, което чака Путин. На територията на Сирия съюзите са все по-непредвидими, шахматната дъска на спора от елементарно разбираема стана комплицирана даже и за най-големите гросмайстори в международната политика. На територията на Сирия се основава нов ред.
През 2016 година Владимир Путин притегли турския президент Реджеп Тайип Ердоган на своя страна. Турция преоформи присъединяване си във войната, което стартира с проекти да в профил Башар Асад, само че в този момент Турция желае да в профил кюрдите от контрола върху турско-сирийската граница.
Иран е удовлетворен от водещата роля на Русия в сирийския спор. Никой от играчите не има вяра на никого и сме очевидци на кратковременни съюзи, които могат да се променат във времето. Единственото общо сред тях е, че те желаят Съединени американски щати вън от Сирия.
Междувременно Русия, която имаше високи упования да показва мощ, подсигурявайки оцеляването на Асад, което да и отреди водеща роля в основаването на нов ред в района се концентрира към този момент върху по-кратковременни цели. „ Помагайки на братския сирийския народ, ние изпитахме повече от 200 нови вида оръжие “, декларира Владимир Шаманов, ръководител на комисията по защита в Руската дума. „ Днес нашият военно-промишлен комплекс направи армията ни такава, че да се гордеем с нея, прибавя той.
Без да губи кой знае какво Русия ще продължи да употребява правото си на несъгласие в Съвета за сигурностна Организация на обединените нации като мощно средство. Досега Русия е налагала несъгласие на резолюции против държавното управление на Асад 11 пъти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР