снимка БГНЕС Главният прокурор Сотир Цацаров все още не се

...
снимка БГНЕС Главният прокурор Сотир Цацаров все още не се
Коментари Харесай

Цацаров не е чел доклада за Булгартабак, имал по-важни задачи


фотография БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров към момента не се е срещнал с отчета на турските служби за " Булгартабак ", тъй като има по-важна работа. Това сподели той в понеделник след церемонията по встъпването в служба на новия началник на Националната следствена работа Борислав Сарафов, който си остава и зам.-главен прокурор.

" Далеч по-голям приоритет ми е казусът в Момчилград и случилото се през днешния ден (понеделник) в София ", сподели основният прокурор и добави, че ще се запознае с турския отчет, откакто завърши работата по тези два случая. Преди ден в Момчилград бе намерено мъртво 7-годишно момиченце, а в понеделник в София в колата си бе прострелян началник на отдел в Национална агенция за приходите.

В отчета на турската работа за битка с проведената престъпност и контрабандата (КОМ) се показва, че " продуктите, идващи от българската компания " Булгартабак ", са се трансформирали в източник на контрабанда в Турция ". Документът беше оповестен преди повече от месец в България, само че бе изпратен в прокуратурата едвам предишния четвъртък от Министерство на вътрешните работи. Интерпол разполага с отчета от лятото на предходната година, само че няма по какъв начин да се реализира следствие без съдействието на българските управляващи.

Миналата седмица вътрешният министър Валентин Радев най-сетне сподели, че се е срещнал с турския отчет, само че не има вяра " Булгартабак " да е уредник на контрабандата.

" Те (цигарите) са изнесени някъде, както настояват и от самата фабрика, изнесени са в страна, където това може да се прави, а оттова количества, които не са нужни за тази страна евентуално контрабандно са вкарани в Република Турция. Така че българската страна е изправна, ние сме създали нужното – обърнали сме внимание, в това число и на тези производители, тъй като, както казахте, по този начин се вреди на положителното име на България и на самото комерсиално сдружение. Така че това вършим, това го има, това е формалната информация, която сега мога да ви дам ", изясни Радев пред парламентарната вътрешна комисия предходната сряда.

От думите на вътрешния министър стана ясно, че това негово разбиране не се базира на инспекция, а по-скоро на съмнение. Валентин Радев изясни, че Цацаров персонално го помолил да му прати отчета за запознаване. Сега се оказва, че основният прокурор има и по-важна работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР