Снимка: БГНЕС Генералният директор на БНТ Константин Каменаров не се

...
Снимка: БГНЕС Генералният директор на БНТ Константин Каменаров не се
Коментари Харесай

Шефът на БНТ предпочете Евровизия пред делото си за алкохол зад волана


Снимка: БГНЕС

Генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров не се яви в петък пред Софийския градски съд (СГС) за първото съвещание по делото си за шофиране след приложимост на алкохол и по този начин принуди арбитър Атанас Атанасов да го отсрочи за идната планувана дата – 4 юли.

Официалната причина, изтъкната от подсъдимия, бе, че той бил зает с финала на музикалния конкурс " Евровизия ", който се организира в Португалия.

Нещо повече – Каменаров даже известил магистратите, че няма да има опция изобщо да стъпи в съда до 20 юли, защото в този интервал щял да бъде ангажиран с поредност от командировки, свързани с уреждането на рекламните права на Българска национална телевизия по излъчването на Световното състезание по футбол в Русия.

Очаквано, това провокира възмущението на арбитър Атанасов, който записа в протокола, че явяването на Каменаров пред съда по дело от общ темперамент е съображение за освобождение от служебните му задължения в дните, когато се организират съвещания, а не противоположното.

Очевидно генералният шеф на публичната телевизия не преглежда като главен приоритет явяването си по делото, макар че от неговия излаз в действителност зависи управителният му пост. Миналата година Каменаров бе наказан условно от Софийския областен съд на 1 година и 3 месеца за шофиране с 1.6 промила алкохол в кръвта.

Ако присъдата му бъде доказана и на втора инстанция от Софийски градски съд, шефът на Българска национална телевизия ще изпадне в директна несъответственост с условията за тази служба, защото Законът за радиото и малкия екран не разрешава в управленията на двете публични медии да влизат осъждани за умишлени закононарушения от общ темперамент. Дали присъдата на Каменаров в тази ситуация ще бъде условна или ефикасна, няма никакво значение, защото възбраната засяга и двете хипотези.

Градският съд към този момент е отказал преразпит на очевидците по делото по време на разпоредителното му съвещание, което значи, че когато генералният шеф на Българска национална телевизия благоволи да се яви в зала, въпросът евентуално ще бъде прегледан в границите на едно съвещание, написа профилираният уебсайт " Дефакто ".

Константин Каменаров бе хванат да кара пийнал на 23 юни 2016 година Защитната му теза е, че позитивният алкохолен тест се дължал на разтвор от билка " златен корен ", който той консумирал с чист етилов алкохол, с цел да подтиква метаболизма му. Друг в еъпросът, че възбраната за шофиране след приложимост на алкохол не прави различка сред консимурането на питиета за развлечение и такива с възможна лечебна цел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР