Снимка БГНЕС Единственият руски самолетоносач Адмирал Кузнецов.Самолетоносачи в Русия могат

...
Снимка БГНЕС Единственият руски самолетоносач Адмирал Кузнецов.Самолетоносачи в Русия могат
Коментари Харесай

Москва има желание да строи самолетоносачи, но няма ресурс

Снимка БГНЕС Единственият съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов ".

Самолетоносачи в Русия могат да бъдат строени в три корабостроителници – в Санкт Петербург, в Далечния изток и в Керч, съобщи вицепрезидентът Дмитрий Рогозин, който координира активността на военно-промишления комплекс. „ Технологически и механически сме подготвени за реализирането на тези работи. При това освен в една корабостроителница, а даже в този момент на практика в три “, сподели Рогозин, заяви в. „ Независимая газета “. По неговите думи решение за строителството на самолетоносач би трябвало да бъде взето от министерство на защитата.

По-рано заместник-министърът на защитата Виктор Бурсук заяви, че строителството на нов самолетоносач е заложено във втория програмен интервал на държавната стратегия по въоръжаването (ДПВ) – от 2023 до 2028 година Още по-далече отиде членът на Съвета на Федерацията Франц Клинцевич, който сподели по телевизионния канал „ Россия 1 “, че „ в близко време в Русия ще бъдат заложени за изграждане шест самолетоносача “.

Всичко това наподобява много необичайно, разяснява „ Независимая газета “. Засега в Русия е подготвена единствено концепцията за лек многоцелеви самолетоносач. „ Само че това е по своята същина е макет на транспортен съд, който всеки дипломиран експерт би могъл да направи за няколко седмици. „ Все отново самолетоносачът не е яхта за разходка ", установи вестникът. Нито в Санкт Петербург, нито в далекоизточната корабостроителница „ Звезда “, още повече в Керч, където в този момент се строят кораби с водоизместимост до 800 т. (лекият самолетоносач е с водоизместимост 26-30 000 т.) нямат опит за строителството на такива кораби. През времената на някогашния Съветски съюз тежките авионосци (днес в съветския флот има единствено един подобен - „ Адмирал Кузнецов “) бяха строени в Украйна, в завода в Николаев, напомня изданието
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР