Снимка БГНЕС БНРВ началото на днешната търговия на Московската борса

...
Снимка БГНЕС БНРВ началото на днешната търговия на Московската борса
Коментари Харесай

Трети ден на стремително обезценяване на рублата

Снимка БГНЕС БНР
В началото на днешната търговия на Московската борса доларът нарастна до над 64 рубли за първи път от декември 2016, оповестява БНР. Рублата поевтиня по отношение на еврото до дъното от март същата година – повече от 80 рубли за едно евро.

Стремителното обезценяване на съветската национална валута се следи трети ден. Експертите обвързват рухването на рублата и всеобщата ликвидация на съветски скъпи бумаги с въведените предишния петък нови американски наказания против Москва. Тогава в черния лист бяха включени 38 предприемачи, служители, частни компании и държавни структури. Натиск върху пазарите оказва и ескалацията на напрежението към Сирия, оповестява вестник „ Коммерсантъ “, представен от Националното радио.

Руският министър на финансите Антон Силуанов увери, че управляващите ще задействат целия разполагаем инструментариум за ограничение на последствията от новите наказания и други вероятни отрицателни събития както върху предприятията, по този начин и върху финансовите пазари. Министърът на стопанската система Максим Орешкин дефинира протичащото се като добър тест за макроикономическата структура, изграждана от държавното управление и Централната банка през последните години. Орешкин беше безапелационен, че макроикономиката и финансовите пазари ще устоят на натиска, прибавя БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР