Снимка БГНЕС архивВъоръжените сили на Турция в края на седмицата

...
Снимка БГНЕС архивВъоръжените сили на Турция в края на седмицата
Коментари Харесай

Турция пристъпва към първата мащабна градска операция в Африн

Снимка БГНЕС списък
Въоръжените сили на Турция в края на седмицата ще стартират първата си огромна интервенция в градски условия в предградията на Африн, предава ТАСС, представена от Фокус. Руската организация се базира на локални медии.
Турската войска дружно с отрядите на „ Сирийската свободна войска “ в границите на почналата на 20 януари интервенция „ Маслинова клонка “ взеха под собствен надзор повече от 420 кв. км. територия към Африн. Военните са се доближили до двата стратегически значими обитаеми пункта Раджо и Джиндерес северозападно и югозападно от Африн надлежно. Именно не тези два града в края на седмицата би трябвало да стартира огромната интервенция по пречистване, в която ще вземат участие армейски и трансферирани от Турция полицейски елементи.
До момента Водоснабдителна система на Турция и ССА главно поемаха под надзор селски региони. Операцията в Раджо и Джиндерес, както възнамерява командването, ще продължи към седмица. Турските медии означават, че 80% от популацията е напуснало градовете. Те имат стратегическо значение за постигането на главната цел на интервенцията – обкръжението и прочистването на Африн.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР