Снимка БГНЕС архивРусия ще достави на Турция зенитно-ракетните комплекси (ЗРК)

...
Снимка БГНЕС архивРусия ще достави на Турция зенитно-ракетните комплекси (ЗРК)
Коментари Харесай

Турция ще получи руските ракетни комплекси С-400 в предвидените срокове

Снимка БГНЕС списък
Русия ще достави на Турция зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) С-400 в плануваните периоди, т.е. през юли 2019 година. Това съобщи пред Anadolu Agency съветникът към Секретариата за военна индустрия на Турция (SSM) Исмаил Демир, представен от Агенция Фокус.

„ Рамките на съглашението са избрани и турската страна е декларирала всичките си условия. Съществуват редица условия. Част от тях са известни на обществеността. Няма никакви проблеми с осъществяването на условията. Реализацията на съглашението продължава в сходство с първичните условия “, съобщи Демир.
Съветникът разяснява също информацията за вероятни наказания против Турция по отношение на придобиването на С-400. Според неговите думи, Анкара знае за тези известия, само че водачите на двете страни (Турция и Русия) са взели твърдо решение.

„ Това не са детски игри, с цел да си приказваме през днешния ден едно, а на следващия ден – друго. Всеки различен вид на развиване на събитията ще опонира на правилата на страната и позицията на SSM. Дейността на SSM се реализира в сходство с държавната политика на Турция “, уточни Демир. „ Много е значимо да взимаме независими решения и да организираме политика, съответстваща на ползите на нашата страна. Очакваме съдружниците на Турция да не смесват въпросите и да оценят обстановката, опирайки се на здравия разсъдък “.

По-рано, на съвещание на Съвета за съдействие Турция – Русия на високо равнище беше взето решение за преместване на доставките на С-400 за юли 2019 година, напомня „ Анадолската организация “. През декември 2017 година президентът на Турция Реджеп Таийп Ердгоан заяви за подписването на договор с Русия за доставката на С-400 „ Триумф “. По-късно шефът на корпорация „ Ростех “ Сергей Чемезов посочи, че става дума за доставка на четири дивизиона С-400 на обща стойност от към 2,5 милиарда $.
През март, в ефира на телевизионния канал „ Россия 24 “, помощникът на съветския президент по военно-техническо съдействие Владимир Кожин заяви, че Русия, по искане на Турция, форсира реализацията на договора за доставка на С-400, като по-рано се предвиждаше осъществяването му да стартира през 2020 година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР