Снимка: БГНЕС, архивНе смятам, че трябва да отговарям на всички

...
Снимка: БГНЕС, архивНе смятам, че трябва да отговарям на всички
Коментари Харесай

Денков за критиките на Пеевски: Не смятам да отговарям на глупостите от публичното пространство

Снимка: БГНЕС, списък

Не считам, че би трябвало да давам отговор на всички нелепости, които се приказват в общественото пространство. Така министър председателят Николай Денков разяснява рецензиите на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски към него от последните дни, оповестява Нова телевизия.

Според Денков с избора на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК са нарушени два правилото. „ Първият - че не разрешаваме да бъдат назначени на основни места хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. Аз персонално съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по метод, който изисква инспекция от прокуратурата ”, акцентира той.

По думите на Денков, назначението на Мавров на позиция, която е обвързвана с разпределянето на над 8 милиарда лева годишно е проблем. „ ГЕРБ и Движение за права и свободи знаят това. Миналата седмица съм наредил до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да бъде изпратен този отчет, с цел да бъдат осведомени и да знаят за кого става дума ”, сподели още министър председателят.

Премиерът разясни, че сделките с ГЕРБ постоянно са били едни и същи – хората, които се назначават, да бъдат допустими и за двете страни. „ Но през вчерашния ден безусловно силово, със съдействието на „ Възраждане ”, ГЕРБ и Движение за права и свободи избраха този човек. Защо е значимо това – освен поради съответните благоприятни условия за злоупотреби в НЗОК, които би трябвало да предотвратим, а и поради това, че беше демонстриран един метод за взимане на решения, който може да бъде извънредно рисков, даже съдбовен за развиването на България, в случай че той бъде прибавен при гласуването на Конституцията и избора на състав на Антикорупционната комисия и регулаторите ”, е мнението му.

Денков разгласи, че от две седмици от ГЕРБ бавели приемането на разпоредбите за избор на състав на Антикорупционната комисия. „ Или ГЕРБ ще се върне назад по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите и осъществяването на управническата стратегия, или ние през последните две седмици сме се отклонили в неверна посока. Това е залогът ”, разяснява още министър председателят. 

Инфо: Нова телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР