Снимка БГНЕС архивАмериканският телевизионен канал CNBC съобщава за неуспешни изпитания

...
Снимка БГНЕС архивАмериканският телевизионен канал CNBC съобщава за неуспешни изпитания
Коментари Харесай

Американски доклад съобщава за поредица неуспешни изпитания на руски крилати ракети

Снимка БГНЕС списък
Американският ефирен канал CNBC оповестява за несполучливи тествания на съветски ракети, предава съветската организация Интерфакс, представена от Фокус.
Според източниците на малкия екран, които имали директен достъп до отчет на разузнаването на Съединени американски щати „ тествания на крилати ракети са извършени четири пъти от ноември 2017 година до февруари 2018 година и всяко от тях е приключило с крах “.
По оценките на Съединени американски щати най-дългото тестване е траяло две минути и ракетата е прелетяла 22 благи и се е разрушила, а най-краткото е траяло единствено четири секунди и ракетата е прелетяла пет благи, означават източниците.
По техни думи за изстрелване на ракетите, разработвани след 2000-та година се употребява елементарен мотор, а по-късно полетът продължава с превключване на нуклеарен мотор.
Източниците акцентират, че „ заповед за провеждането на тестванията са давали високопоставени лица, без значение от възраженията от страна на инженерите, които са изказвали угриженост за това, че системите на ракетите към този миг се намират в начален стадий на подготвеност “.
Телевизионният канал оповестява също по този начин, че „ хиперзвуковият летателен уред, против който Съединени американски щати на този стадий нямат отбрана ще бъде подготвен за потребление в бойни дейности към 2020 година.
Въпреки това, по данни на източниците Русия два пъти е изпитала сполучливо оръжие, което може да носи нуклеарна бойна глава през 2016 година. През предходната година е извършен един несполучлив опит, а за лятото на тази година се възнамерява още един.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР