Снимка: БГНЕС/ Архив Лидерът на съуправляващата партия Атака Волен Сидеров

...
Снимка: БГНЕС/ Архив Лидерът на съуправляващата партия Атака Волен Сидеров
Коментари Харесай

Сидеров защити Радев от Цветанов: удрят му черен печат заради слуховете, че прави партия


Снимка: БГНЕС/ Архив

Лидерът на съуправляващата партия " Атака " Волен Сидеров отбрани проруската политика на президента Румен Радев, който бе неодобрен за позициите си от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Сидеров даже посъветва президентът и държавното управление да работят в синхрон в региона на външната политика. Коментарът му бе във връзка упрека, който Цветанов насочи към Радев, че в плана за позиция на КСНС от предходната седмица е имало сигнали за предприемане на стъпки за излизане от Европейски Съюз и НАТО.

" Не имам вяра президентът да е предложил излизане от Европейски Съюз и НАТО. По-скоро се търси някакъв метод да се удари черен щемпел върху Радев. Предполагам, че това е поради слуховете, че Радев се пробва да прави някаква политическа мощ и евентуално с опасенията от конкуренцията карат господин Цветанов да прави такива внезапни и безапелационни нападки, само че не мисля, че това е потребно сега ", съобщи съпредседателят на " Обединени патриоти " Волен Сидеров в понеделник пред БНР.

Правителство и президент би трябвало да са в синхрон изключително във външната политика, добави той.

Сидеров, който предходната седмица за следващ път бе в Крим, с цел да поддържа Русия в опита й да го легитимира като съветски, настоя България да стартира издава визи на българите там. На процедура това значи България да стане единствената страна в Европейски Съюз и НАТО, която признава анексирания Крим за законна съветска територия, в нарушаване на интернационалните контракти.

" Над 5000 българи в Крим не могат да получат виза за България ", разгласи Сидеров. Той добави, че ще насочи запитване по въпроса към министъра на външните работи Екатерина Захариева: " Защото паспортът им има код, който демонстрира, че те са от Крим и нашите консулства, българското външно министерство в действителност дискриминира българи и не ги пуска в тяхната татковина. Не ги пуска, тъй като Крим бил непризнат от Европейски Съюз, ние сме в Европейски Съюз и един тип не съществува такова нещо. Това е безумно и аз ще слага въпроса в Народното събрание към външния министър ".

По мотив на визитата на депутати от " Атака " на икономическия конгрес в Крим на тематика " Крим - световното бъдеще – бъдещето на Русия ", Сидеров изясни, че то не е в съгласие с съдружните сътрудници, само че министър председателят е бил известен.

" Поканите бяха към " Атака ", защото уредниците знаят, че " Атака " беше единствената българска партия, която изпрати наблюдаващи през 2014 година на референдума ", изясни още персоналната си покана Сидеров.

След което той повтори думите си от Ялта от миналата седмица, че Крим не е окупиран. " Там имаше референдум. Хората там избраха да бъдат в Руската федерация, в това число нашите сънародници – българите, които са над 5000 души. Не единствено не е окупиран Крим, нито анексиран. В момента се развива ужасно интензивно, има доста строителства на всички места, има забележими промени от 2014-а, когато бях за финален път. На този конгрес вземат участие над 70 страни от целия свят ", сподели съпредседателят на " Обедините патриоти ".

Според него доста български компании биха се възползвали, в случай че имат право да търгуват с Русия. По думите му е " извънредно неуместно да се афишира протест на част от Русия и по неестествен метод да се прекъсват икономическите и комерсиалните връзки ". " Български компании биха били удовлетворени и щастливи, в случай че можеха да търгуват, само че не могат поради политическа възбрана. Там има големи благоприятни условия за търговия, за съдружни предприятия, за производства и така нататък В България има потребност от това, тъй като имаме западащи компании заради липса на пазар, заради това, че огромни компании от Запад са пристигнали и в действителност изяждат тяхното пространство. Ние можем да се развиваме натам стопански, можем да създадем връзка ", сподели още Сидеров. Тези му изказвания се разминават с действителността, защото даже още преди въвеждането на европейските наказания против Русия през 2014 година, българските компании извънредно мъчно намираха достъп на съветския пазар. А сега западни компании няма по какъв начин " да изяждат " пространството на българските в Крим, тъй като западните компании не могат да правят активност там.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР