снимка БГНЕС “Ако искаме децата ни да растат в страна

...
снимка БГНЕС “Ако искаме децата ни да растат в страна
Коментари Харесай

Президентът призова за непримиримост към невежеството


фотография БГНЕС

“Ако желаеме децата ни да порастват в страна на знанието и просветата, би трябвало да сме непримирими към незнанието, а това стартира още с правописа. Той е първият урок по народна власт, тъй като в него всяка писмен знак, всеки знак имат собствен смисъл и място, а огромната писмен знак е единствено първа измежду равни “, сподели президентът Румен Радевпо време на своето тържествено слово по случай 24 май.

Тържествената гала за празника в столицата се организира пред Народната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ".

“Когато думите изпадат в давност, с тях си отива и част от света. С думите погива и смисълът. Днес оплакваме свободата на словото, само че с цел да реализираме свободата, първо би трябвало да владеем словото. Третата стъпка е знанието. Всеки го натрупа съгласно своите качества и старание. Но и най-ученият не би трябвало да не помни смирението, тъй като всеки знае нещо, което другите не знаят “, сподели президентът, представен от “Дарик “.

Той съобщи, че най-важната стъпка е свободата на духа, която никой не получава безплатно и вечно.

“Тя се отвоюва ден след ден със познание против незнанието, с кураж против лъжата, с темперамент против натиска “, сподели още Румен Радев.

Просветният министър Красимир Вълчев удостовери уговорката на държавното управление за увеличение на вложенията в образованието.

" Няма по-значим фактор за развиването на обществото ни от образованието. А най-важният фактор в образованието са учителите - вие сте тези, които подсигуряват сполучливото бъдеще на идващите генерации ", споделя Вълчев.

Пред бТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова също приказва за вложения в обучение.

“Столичната община проектира четири нови учебни заведения. Град, в който се строят учебни заведения, има бъдеще”, сподели тя. През тази година следва цялостна рационализация на 17 учебни заведения и детски градини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР