Снимка: БДЗПВсе още е трудно да се определи броят на

...
Снимка: БДЗПВсе още е трудно да се определи броят на
Коментари Харесай

Първите пеликани за 2019 г. се излюпиха в Сребърна

Снимка: Българско дружество за защита на птиците
Все още е мъчно да се дефинира броят на дребните
Излюпиха се първите пеликанчета в колонията на къдроглавите пеликани за 2019 година в " Сребърна ". Това оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе.

Експертите са следили дребните посредством зрителни тръби и системата за видеонаблюдение. Малките евентуално са потомство на първата група от към 10 двойки, които са загнездили в колонията през февруари, считат експертите. Все още е мъчно да се дефинира броят им, защото метеорологичните условия са нестабилни и родителите усърдно ги крият. Повече от двойките птици още мътят. Има и екземпляри със мощно зачервени гуши, което значи, че са при започване на размножителния интервал.

В колонията от дни се следи и ято млади къдроглави пеликани. Експертите допускат, че ще употребяват мястото единствено като база за отмора и храна. С тях числеността на птиците доближава към 150.

Неблагоприятните метеорологични условия в края на февруари 2018 година сътвориха проблеми в колонията на къдроглавите пеликани. Езерото замръзна и навлязоха дребни хищници. Това наруши гнездовия развой. С повишаване на температурите птиците възобновиха гнезденето и отгледаха потомство, пишат от novini.bg.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР