> Снимка: АрхивЖената е била с много голям спиноцелуларен карцином

...
> Снимка: АрхивЖената е била с много голям спиноцелуларен карцином
Коментари Харесай

В Пловдив отстраниха огромен тумор от главата на жена, в друг град й отказали лечение

 > Снимка: Архив
Жената е била с доста огромен спиноцелуларен карцином с размери 15 на 20 сантиметра, проникващ към костите, с щедро кървене. Кървенето едвам е било овладяно от медиците на локалната Спешна помощ, които пациентката е потърсила. Точно, откакто са и и отказали хирургично лекуване, дамата прочела в медиите за направена сполучлива интервенция от експертите на КОЦ – Пловдив при 91-годишен пациент със същия тип кожен рак, осъществена преди по-малко от месец. Обадила се в Онкоцентъра и я приели.

" Ние продължаваме да прилагаме новите способи на лекуване и диагностика, които са на европейско и международно равнище и пациентите от страната ни се доверяват ", разяснява медицинският шеф на КОЦ – Пловдив доктор Парашкев Цветков, който е онкохирург и оперира, дружно с сътрудниците си.

Туморът при старата жена е отхвърлен, направена е пластика като изчезналата кожа на главата е покрита с кожа от корема. Операцията е била високорискова, освен поради размерите на тумора, само че и заради сърдечното заболяване и възрастта на пациентката. Жената се е събудила сполучливо от интервенцията и към този момент се възвръща.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР