Снимка: архив Булфото Времето днес ще е облачно и дъждовно,

...
Снимка: архив Булфото Времето днес ще е облачно и дъждовно,
Коментари Харесай

Мрачен вторник: Ще превали и ще прегърми!

Снимка: списък " Булфото "
Времето през днешния ден ще е облачно и дъждовно, най-много над Източна България. В някои региони край морето и в Рило-Родопската област, се чакат и гръмотевици. Ще духа до сдържан, в Северна България и краткотрайно мощен западен вятър. Максималните температури ще са сред 13° и 18°.

В Източна България ще вали и ще гърми най-много преди обяд. Максималните температури ще са сред 12° и 17°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките, предава Днес.бг.

Над планините облачността ще е по-често забележителна. Ще има къси превалявания от дъжд, а по високите елементи и от княг. В Родопите ще има условия за гръмотевични стихии. Ще духа сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 3°.

През идващите дни ще има променлива, в следобедните часове по-често забележителна облачност. На обособени места ще има и краткотрайни валежи, с по-голяма възможност в Източна България и планинските региони.

В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, само че малко ще отслабне – към този момент ще е най-вече сдържан, по-добре изразен в Дунавската низина и в източните региони. Температурите ще бъдат близки до нормалните за средата на март.

В четвъртък ще е съвсем безшумно, утринните температури ще се намалят. В петък с югозападен вятър ще се затопля. Вероятността за превалявания е относително дребна, облачността ще е раздрана, най-вече висока и средна; по-значителна ще е над Западна България.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР