Снимка: AP/БТА Тя не предостави подробности за целта на посещението,

...
Снимка: AP/БТА Тя не предостави подробности за целта на посещението,
Коментари Харесай

Руска делегация пристигна в Пхенян, но целта на визитата се пази в тайна

Снимка: AP/БТА

Тя не даде детайлности за задачата на визитата, предава Българска телеграфна агенция.

Миналия месец в диалог с съветска медия Кожемяко съобщи, че възнамерява да посети Северна Корея, с цел да разиска съдействието в региона на туризма, търговията и селското стопанство.

Съществуват обаче отзиви, че в диалозите им може да се разиска възможното изпращане на севернокорейски служащи в Русия, което е неразрешено според глобите, обвързани с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, против КНДР.

Снимка: AP/БТА

Служител на южнокорейското министерство на националното обединяване, което се занимава с междукорейските въпроси, загатна за опцията за изпращането на севернокорейски служащи в Русия, като означи, че двете страни имат търсене за този тип пазар и че в чужбина са били открити признаци за сходни дейности.

Посещението идва в миг, когато Северна Корея и Русия се стремят да засилят съдействието между тях в разнообразни области след рядката среща на върха сред водачите им Ким Чен-ун и Владимир Путин през септември.

Снимка: AP/БТА

През ноември Северна Корея и Русия подписаха двустранен протокол за разширение на съдействието в региона на стопанската система, науката и технологиите, единствено четири седмици след визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в Пхенян.

" Като се има поради поредицата от събития, се допуска, че се реализира някакъв тип съдействие сред Русия и Северна Корея ", съобщи южнокорейският представител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР