снимка Ани Пертров, БНРВ 17.00 часа днес изтече срокът за

...
снимка Ани Пертров, БНРВ 17.00 часа днес изтече срокът за
Коментари Харесай

Шестима са кандидатите за генерален директор на Българското национално радио

снимка Ани Пертров, БНР

В 17.00 часа през днешния ден изтече срокът за подаване на документите на претендентите за общоприет шеф на Българското национално радио. Началото на процедурата Съветът за електронни медии даде на 9 май. 

Своите концепции са подали общо 6 претенденти (по реда на приемане): Светослав  Костов, Митко Димитров, Валерий Тодоров, Даниела Манолова, Александър Велев и Анета Милкова.

Мандатът на генералния шеф на БНР Александър Велев изтича на 29 май, само че според смяна в Закона за радиото и малкия екран той ще извършва своите пълномощия до встъпване в служба на нов общоприет шеф.

Според признатия от Съвета за електронни медии график за осъществяване на състезанието до 18 юни Съвет за електронни медии оповестява на интернет страницата си претендентите, които са позволени до присъединяване в процедурата, а до 24 юни - тези, които са позволени до чуване.

За чуванията са планувани датите 26 и 27 юни. На 28 юни Съвет за електронни медии дефинира с решение претендента, определен за общоприет шеф на БНР. Ако никой от претендентите не получи минимум три гласа, един час по-късно се насрочва второ съвещание. В случай че и на него не бъде определен общоприет шеф, един час по-късно се насрочва още веднъж съвещание. Ако и на третото следващо съвещание не бъде определен общоприет шеф на БНР, процедурата се приключва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР