снимка: Агенция МитнициБелгийски гражданин е задържан при опит да пренесе

снимка: Агенция МитнициБелгийски гражданин е задържан при опит да пренесе ...

Опитаха да пренесат близо 50 кг. хероин през Дунав мостснимка: Агенция Митници

Белгийски гражданин е задържан при опит да пренесе близо 50 кг. хероин през Дунав мост.

Е. Й. бил задържан на 25 юли при опит да пренесе през ГКПП „Дунав мост“ 46,848 кг хероин. Наркотикът бил укрит във фабрична кухина на ремаркето на товарния автомобил, управляван от 49-годишния мъж.

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, Окръжният съд в града е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.Й.

По делото са предприети редица процесуално-следствени действия, касаещи установяване на точното мястото и създадената организация по натоварване, планиране на превоза на наркотичните вещества и крайната точка за предаването му.

Престъплението, за което на Е.Й. е повдигнато обвинение, е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лв. Според съда, това обуславя високата обществена опасност на деянието и дееца, от което следва, че е налице реална опасност Е. Й. да се укрие или да извърши друго престъпление, за да избегне евентуалното осъждане.

Определението на Окръжен съд – Русеможе да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg