Снежни бури връхлетяха части от Русия в петък, покривайки Москва

...
Снежни бури връхлетяха части от Русия в петък, покривайки Москва
Коментари Харесай

Рекорден снеговалеж затрупа Москва

Снежни стихии връхлетяха елементи от Русия в петък, покривайки Москва в един от най-големите снеговалежи от десетилетия и създадоха безпорядък по основните пътища, където водачите на камиони се бореха с повече от 20 сантиметра сняг и мощни ветрове, предава Ройтерс

Според метеоролозите циклон донесе непрекъснати виелици в съветската столица, траяли повече от денонощие, което може да се окаже една от най-силните снежни стихии, връхлитали Москва от 60 години насам.

Повече от една пета от междинния снеговалеж за декември беше регистриран единствено за 24 часа в метрологични станции в Москва, където улиците бяха покрити със сняг и водачите се бореха да изкарат колите си от местата за паркиране.

Уебсайтът за времето Gismeteo заяви, че общият декемврийски сняг в Москва може да доближи 50 см - най-високият регистриран за този месец.

Училищата в някои райони на европейска част на Русия бяха затворени поради снеговалежа, заяви съветска телевизия. Огромно 10-километрово запушване се образува през нощта на един от основните пътища на Русия - M4 - на юг, хващайки водачите в капан при минусови температури.

Вестник " Комерсант " писа че в Москва цените за изриване на коли от снега са скочили до към 5000 рубли (55 долара).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР