Снежната стихия завладя цялата страна.Предупреждение за обилни снеговалежи и условия

...
Снежната стихия завладя цялата страна.Предупреждение за обилни снеговалежи и условия
Коментари Харесай

Снегът идва, виелици и навявания ни очакват днес

Снежната буря завладя цялата страна.

Предупреждение за значителни снеговалежи и условия за виелици и навявания е в действие през днешния ден в планините, планинските региони и в Лудогорието.

В  неделя мощен сняг ще вали и в Предбалкана и източните региони . Ще се образува снежна завивка. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават изискванията за  виелици и навявания .

Припомняме ви, че  за през днешния ден жълт код  е разгласен в съвсем цялата страна за снеговалежи, виелици и навявания, а в крайните западни, южни и източни региони, кодът е единствено за мощен вятър.

В неделя също ще има жълт код за доста региони на България.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца.

Температурите ще се понижават  и в по-голямата част от страната ще са с противоположен денонощен ход, а към 14 часа преобладаващите ще бъдат сред минус 4° и 1°.

Над  Черноморието ще е облачно ,  дъждът на всички места ще премине в сняг . Ще е прохладно, със мощен североизточен вятър. Максимални температури: минус 1° – 3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над  планините ще е облачно и мъгливо. На доста места ще има превалявания от сняг , обилни в Централна Стара планина, Странджа и тук-там в Рило-Родопска област. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 8°, на 2000 метра – към минус 13°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР