Снежна покривка се е образувала на прохода Петрохан, а гъста

...
Снежна покривка се е образувала на прохода Петрохан, а гъста
Коментари Харесай

Сняг покри прохода Петрохан, няма кой да чисти пътя

Снежна завивка се е образувала на прохода " Петрохан ", а гъста мъгла понижава видимостта и затруднява придвижването.

Зрители на Българска национална телевизия алармираха за непочистена пътна настилка, което основава съществени проблеми с прекосяването през прохода.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “(АПИ) предизвестяват водачите да бъдат деликатни, тъй като пътните настилки са мокри и хлъзгави в цялата страна. В идващите дни се чака още намаление на температурите.

Междувременно министърът на районното развиване арх. Виолета Комитова, съобщи пред Нова телевизия, че са направени „ доста стъпки “ за зимното разчистване. Тя уточни, че от актуализацията на бюджета са заделени 100 млн. лева за зимно почистване на пътищата.

„ Обявили сме социална поръчка за зимно поддържане на пътищата “, сподели още арх. Виолета Комитова.

Проверка на Mediapoolпоказва, че в профила на купувача на АПИ няма оповестена такава социална поръчка.

За зимното поддържане има настоящи контракти за съответните области, само че компаниите настояват, че към момента от АПИ не им е възлагана никаква активност за идния зимен сезон.

От четири месеца браншова камара „ Пътища “ предизвестява, че пътищата не са готови за зимата заради липса на възлагане и заплащания за свършена работа.

Регионалният министър сподели, че тези компании, които желаят да продължат да работят с АПИ ще могат да го създадат, откакто бъдат извършени диалози със притежателите им и се реализира съглашение с тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР