Снежна покривка, чиято дебелина на места нахвърли 180 сантиметра, покри

...
Снежна покривка, чиято дебелина на места нахвърли 180 сантиметра, покри
Коментари Харесай

Снежно бедствие връхлетя Ню Йорк СНИМКИ+ВИДЕО

Снежна завивка, чиято дебелина тук-там нахвърли 180 сантиметра, покри западната част на американския щат Ню Йорк и принуди управляващите да вкарат ограничавания в придвижването по пътищата, а някои самолетни компании трябваше да анулират полети малко преди началото на натоварената празнична седмица на Деня на благодарността, съобщи Ройтерс.

Губернаторката на щата Кати Хокъл се обърна за помощ към Националната армия на Съединени американски щати и тя изпрати към 70 души, които да се включат в почистването на снега в най-тежко засегнатите зони в окръг Ери.

Първата огромна снежна стихия в района за този сезон се развихри в четвъртък, откакто от север започнаха да нахлуват мощни ветрове и леден въздуха.



Синоптиците не чакат смяна в метеорологичната конюнктура преди началото на идната седмица.

На интернационалното летище " Бъфало - Ниагара " се образува снежна завивка с дебелина от към 90 сантиметра и доста полети бяха анулирани.

Тази заран в Бъфало, който е вторият по величина град в щата, бяха наложени редица ограничавания в придвижването по пътищата.

Вчера там бе регистриран рекорден снеговалеж, като снежната завивка надвиши 40 сантиметра, заяви Българска телеграфна агенция. Предишният връх в Бъфало е регистриран през 2014 година, когато снежната завивка е била малко под 20 сантиметра.

Според информация на локалните управляващи внезапното утежняване на времето е станало причина за минимум два смъртни случая. Става въпрос за хора, получили инфаркти, до момента в който са чистели снега.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР