Снежна буря, наречена Филомена, се разрази над испанската столица Мадрид

...
Снежна буря, наречена Филомена, се разрази над испанската столица Мадрид
Коментари Харесай

Снежна буря блокира Мадрид, рекордно ниски температури в Испания

Снежна стихия, наречена Филомена, се развихри над испанската столица Мадрид и блокира хиляди водачи в колите и камионите им, защото доста улици и пътища в и към града се оказаха непроходими, а мадридското летище бе затворено за полети, съобщи Ройтерс.

Над 400 пътя, в това число автомагистралите М-30- и М-40 са измежду затворените заради снега и заледяването, оповестиха от локалната пътна полиция. Жена описа по испанската телевизия Ер Ен Е директно от колата си, по какъв начин е отишла да посети мъжа си в болница и от три часа е блокирана на пътя при едно пътешестване, което обикновено лишава не повече от 15 минути.

От Червения кръст разнасят храна на водачи на камиони, блокирани на шосе А4 край Мадрид, осведоми Българска телеграфна агенция.

С 20 см снежна завивка и температури към нулата регионът южно от Мадрид разгласи най-висока алена степен на паника за първи път от въвеждането на системата през 2007 година Като защитна мярка бяха затворени огромните столични паркове, в това число и "Ретиро " край музея "Прадо ". Прекратено е придвижването на скоростните влакове, свързващи Мадрид с Валенсия и Аликанте. Рекордно ниска температура от минус 35,6 градуса бе измерена във Вега де Лурдес край Леон в Северна Испания.

Поради тежките метеорологични условия доста полети от мадридското летище "Барахас " са отклонени и пасажерите са посъветвани авансово да се осведомят за статута на техния полет. Футболистите на "Реал ", пътуващи за Памплона за мача си от шампионата в "Ла Лига " против "Осасуна ", чакаха в своя аероплан 4 часа, преди той да може да излети.

Снегът обаче зарадва феновете на зимните спортове и по централния мадридски бул. "Пуерта дел сол " можеха да се видят очевидно удовлетворени скиори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР