Снежинки отново паднаха на първенеца на България и Балканите. Кадри

...
Снежинки отново паднаха на първенеца на България и Балканите. Кадри
Коментари Харесай

Сняг валя на Мусала, първенецът побеля СНИМКИ

Снежинки още веднъж паднаха на първенеца на България и Балканите. Кадри на туристи, снимани от разнообразни точки, демонстрират снежната завивка на върха и заснежените му скатове.

Припомняме, че в краю на юли, когато страната бе връхлетяна от разгара на жегите, на Мусала още веднъж валеше сняг.

През днешния ден не подценявайте изискванията в планините.

От Планинската избавителна работа (ПСС) оповестиха, че времето за туризъм е неприятно - мъгливо е и вали дъжд. Температурите са сред 10 и 15 градуса.

На Пампорово работят двата седалкови лифта, а на Боровец и Банско кабинковите лифтове. По това време на сезона работи и лифтът на Седемте рилски езера.



Планинските спасители реагираха през вчерашния ден на сигнал за потърпевш 70-годишен мъж при рухване в региона на връх Вихрен. Мъжът беше превозен от планинските спасители с носилка. 

От ПСС са направили сполучливо още две акции с потърпевши туристи в планините. Първият сигнал е за жена със подозрения за фрактура на крайници в региона на хижа „ Мусала “. Жената е била част от туристическа група. Когато спасителите идват на място, има още една потърпевша – жена с засегнато коляно. Вторият случай е за мъж със подозрения за строшен крайник в долината на връх Мальовица, над хижа „ Мальовица “. Акцията по превозването му е завършила в 00:30 часа. 

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология над планините в Западна България ще доминира облачно време с валежи от дъжд. На обособени места ще има и гръмотевична активност. В планините на изток облачността ще е променлива и единствено на обособени места ще превали. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.



Снимки: Нина Славова, Атанас Чанков, Калин Марков, Meteo Balkans

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР