Снежина Петрова превръща разказа Една българка на Иван Вазов в

...
Снежина Петрова превръща разказа Една българка на Иван Вазов в
Коментари Харесай

Една българка на Вазов оживява в моноспектакъл

Снежина Петрова трансформира описа " Една българка " на Иван Вазов в моноспектакъл. Премиерните представления са на 21, 27 и 28 октомври в спектакъл " Азарян ", оповестяват от НДК. Актрисата влиза в ролята на учителка по литература, с цел да показа своята артистична версия за един трогателен урок по Вазовия роман.

Стогодишнината от гибелта на Патриарха на българската литература е мотив за преоценка на неговото въздействие върху най-младите читатели и търсене на нови благоприятни условия за включване на изпълнителските и образни изкуства в образованието в учебно заведение.

" Една българка " е значим тематичен акцент в националното външно оценяване след 7-и клас, точно по тази причина моноспектакълът е ориентиран към необятната театрална публика със специфичен фокус върху възпитаници, учещи едноименното произведение.

" Театърът може да послужи като надграждащ образованието инструмент, който среща най-младата аудитория с различни гледни точки, предизвика разговор и подкрепя усвояването на литературния материал през разнообразни интерактивни медии, каквито са актуалните театрални и образни форми ", споделя Снежина Петрова.

Робството като персонален избор, като вътрешно положение - това са единствено част от въпросите и тематиките, които вълнуват основателите на представлението. Режисьор е Десислава Шпатова, както и съсценарист, дружно със Снежина Петрова. Музиката е на Асен Аврамов. Адаптацията на описа в свободен ритмизиран стих с обичайни претекстове е дело на Петя Хайнрих.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР