Снеговалежът, за който метеоролозите предупреждават от миналата седмица, днес причини

...
Снеговалежът, за който метеоролозите предупреждават от миналата седмица, днес причини
Коментари Харесай

Снегът създаде затруднения в страната, очаква се усложняване на обстановката

Снеговалежът, за който метеоролозите предизвестяват от предходната седмица, през днешния ден аргументи безпорядък по пътищата в страната. В областите Смолян и Кърджали през днешния ден бе оповестена най-високата степен на заплаха поради сняг и мощен вятър – червен код.

Над 2 хиляди машини вземат участие в почистването на републиканските пътища, заяви на брифинг шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " Дончо Атанасов. След като по обяд злополука на камион докара до колона от тежкотоварни коли на автомагистрала " Тракия " край Пазарджик, към 18.30 ч. няма и сигнали за бедстващи хора или закъсали коли. Дончо Атанасов добави, че се

чака усложняване на ситуацията, изключително в Североизточна България .

" Това е обстановката, за жалост тя ще се усложнява, тъй като в Североизточна България сега поривите напразно доближават 15 метра в секунда и се чака усилване на снеговалежа ", съобщи Атанасов. Съвети на Министерство на вътрешните работи за дейности при изобилен снеговалеж вижте тук.

Междувременно пътната организация заяви, че

заради нулева видимост и снегонавявания са затворени пътищата

Русе - Разград, Русе - Силистра и Русе - Карнобат. АПИ прикани водачите да съблюдават въведените ограничавания и да не навлизат в затворените сектори. Затворени за всикчи типове коли са и пътят от граница Шумен до Ветрино; от пътен възел Ветрино до Провадия; Вълчи дол – Добротич; Аксаковска гледка – Ветрино; Орляк – Зърнево; Крушари – Росица; Тервел – Ангеларий; Oногур – Телериг – Крушари; Албена – Добрич - Силистра.

Затворени за товарни коли над 12 тона по автомагистрала " Хемус " в сектора София - Ябланица и в сектора Варна - Шумен. Затворен за камиони са и пътищата Бяла - Обзор и София – Варна, Проходът на Републиката, пътят Велико Търново - Коритна в посока към София. Автомобилите би трябвало да се движат с вериги по пътя Новаково – Кърджали. По-рано през днешния ден бе обявено за ограничавания в област Смолян.

Заради снега бяха

затворени и гранични пунктове, само че множеството проблеми са отстранени

към 16 часа и придвижването е възобновено.

На граничния пункт " Капитан Андреево " се е образувала 5-километрова опашка от камиони, чакащи да излязат към Турция. На " Лесово " колоната е към 2.5 км, заяви Министерство на вътрешните работи.

Възстановено е пропускането на товарни коли през граничния пункт " Кулата – Промахон " на излаз от България. На " Илинден – Ескохи " гръцките гранични управляващи пропущат леки и товарни коли единствено с вериги. Възстановено е и пропускането на товарни коли в двете направления и през пункта " Гюешево – Деве хълм ", където по-рано македонските управляващи спираха камионите.

Снегът сътвори и

усложнения на летище София ,

където през днешния ден имаше десетки закъснели, анулирани или пренасочени полети.

От там показаха, че пистите се почистват и се правят процедури против обледяване, само че приканиха заминаващите пасажери да плануват задоволително време за стигане до летището, тъй че да са на място най-късно два часа преди полета си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР