Снеговалежът в област Монтана вече спря, обстановката се нормализира, няма

...
Снеговалежът в област Монтана вече спря, обстановката се нормализира, няма
Коментари Харесай

Снеговалежът в област Монтана спря, обстановката се нормализира

Снеговалежът в област Монтана към този момент спря, ситуацията се възстановява, няма затворени или блокирани пътища, няма сериозни обстановки с реки и язовири, съобщи  областният шеф Ивайло Антонов.

Заради натежали жици от снега е прекратено електрозахранването на село Дълги Дел в община Георги Дамяново. В момента екипи на „ Електрохолд “ работят на мястото на повредата и се чака напълно скоро тя да бъде отстранена, съобщи Антонов.

Той напомни, че тази заран основен път Е-79 е бил блокиран за малко на обхода край Монтана от препречени на шосето тежкотоварни камиони, движели се с летни гуми и поднесли на влажен сектор, само че към 10:00 часа те са били изтеглени от екипи на пожарната от Монтана и пътят е освободен за придвижване, като досега няма проблеми.

Директорът на Областното пътно ръководство в Монтана Володя Вълов съобщи за Българска телеграфна агенция, че към 30 машини цяла нощ и сутринта са разчиствали пътищата в района, не е позволено затваряне на шосето през прохода Петрохан, който свързва Монтана и Видин със София. В момента също няма затворени пътища и всички са проходими при зимни условия, посочи Вълов.

По мотив изявления в обществените мрежи и общественото пространство регионалният шеф на Монтана Ивайло Антонов съобщи: „ Имам чувството, че някои хора желаят да има проблеми и ненужно усложняват обстановката “.

Той още веднъж сподели, че ситуацията в района е естествена и към този момент няма мотиви за терзание, като посочи, че следи непрекъснато развиването на нещата и получава навременни отчети от държавните служби и общините.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР