Снеговалежът остави десетки населени места без ток в Родопите. Огромна

...
Снеговалежът остави десетки населени места без ток в Родопите. Огромна
Коментари Харесай

След падналия сняг: Много места без ток и с ограничения по пътищата

Снеговалежът остави десетки обитаеми места без ток в Родопите. Огромна канара рухна и затвори основния път Асеновград - Смолян. Закъсали тежкотоварни коли сътвориха проблеми по Прохода на републиката в събота сутринта. Снеговалежът аргументи проблеми с трафика и през прохода „ Шипка ”, предава.

Между 20 и 35 сантиметра е новата снежна завивка в региона на Смолян. Над 30 селища останаха без ток поради повреди по електропреносната мрежа.

На този декор, остават в действие ограничавания за придвижване на товарните коли над 12 тона през проходите „ Превала ”, „ Рожен ” и „ Печинско ”.

„ От Асеновград към Нареченски бани, на самия завой за Бачково, едното платно беше затворено. Имаше много огромни камъни ” , уточни пътуващ.

„ Трябва да се обръща внимание, тъй като има надвиснали шубраци и клони, които основават неприятности по пътя ” , предложи водачът на рейс Ахмед Каменски.

Снегът на Шипка не е спирал от петък. Близо 10 см е новата завивка. Заради непрекъснатия вятър на доста места има навявания.

Ситуацията по северния скат на Прохода на Републиката е най-тежка при зимна конюнктура. Снегът не съумя да натрупа по най-високите елементи на старопланинския път, само че все пак имаше закъсали тежкотоварни коли.

Главният път Бургас – Варна в частта от Обзор до „ Свети Влас ” беше затворен поради снеговалежите. Блокиран беше и Ришкият проход. Обилен сняг има и на територията на община Средец.

В област Хасков 13 обитаеми места остават без ток, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

От тях 11 са в община Ивайловград и две - в община Стамболово, където през днешния ден следобяд са зародили повреди, които са прекъснали зареждането на осем села.

Възстановено е подаването на електричествотото в седем села в община Минерални бани и едно в община Хасково.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР