Снеговалеж, съпроводен с бурни пориви на вятъра, стана причина за

...
Снеговалеж, съпроводен с бурни пориви на вятъра, стана причина за
Коментари Харесай

Хиляди домакинства останаха без ток заради снежна буря в Чехия

Снеговалеж, съпроводен с бурни пориви напразно, стана причина за многочислени повреди в системата за електрозахранване в Чехия, поради които 11 000 семейства останаха без ток, съобщи ТАСС, като се базира на прессекретаря на националната компания ЧЕЗ (Чешки енергийни предприятия) Соня Холингерова, оповестява Българска национална телевизия.

По думите й в страната са регистрирани 25 съществени повреди, най-вече поради скъсани електропроводи от тежкия сняг или от паднали дървета, като най-сложно остава ситуацията в Северна и Западна Чехия.

Поради мощния снеговалеж летището в черногорската сторица Подгорица е затворено за полети и някои идващи самолети са пренасочени към летището в Тиват, заяви черногорската теревизия. През нощта и сутринта пистата и пространствата за маневриране бяха почистени, само че мощният снеговалеж преди обед още веднъж образува снежна завивка, заради което не е обезпечен сигурен трафик, оповестиха от летището. Отменени бяха няколко полета, измежду които и полетите по линията Подгорица - Белград. Полагат се оптимални старания за нормализиране на обстановката, се прибавя в известието.

Лошото време в Европа продължава
Лошото време в Европа продължава
Усложнената зимна конюнктура в Европа продължава. От откъснато село в Бавария, случай с трен в Босна и Херцеговина, до евакуация на хора и лемури в...

Силните студове, обхванали редица райони на Централна Русия и Поволжието, където температурата през миналата нощ падна до 27-29 градуса под нулата, ще се задържат още няколко дни, а през почивните дни ще бъдат заменени от значителни снеговалежи, предвиждат съветските метеоролози.

В Саратовска и Оренбургска област, в Башкирия и Татарстан бяха регистрирани темпиратури до минус 29 градуса, а в Самарска област и до 31 градуса под нулата. В Якутия, където температурите паднаха до минус 45 градуса, отчасти са анулирани занятията в учебно заведение - удължена е ваканцията на най-малките възпитаници.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР