Снегопочистване и снегонавявания затвориха поетапно пътища в страната тази нощ,

...
Снегопочистване и снегонавявания затвориха поетапно пътища в страната тази нощ,
Коментари Харесай

Зимата се завърна: Жълт код за сняг и силен вятър в цялата страна

Снегопочистване и снегонавявания затвориха поетапно пътища в страната тази нощ, оповестяват от Пътната организация. Ограничено е придвижването на камиони над 12 тона в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София и Ловеч. В София 188 стегопочистващи машини са обработили пътните настилки против замръзване. Следобед преваляванията от сняг ще стопират.

 © фотография: АРХИВ
Жълт код за превалявания от сняг и вятър е в действие за цялата страната, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). До обяд ще има превалявания от сняг в композиция със мощния североизточен вятър със скорост 14-19 м/сек и пориви към 24 м/сек.

В планинските региони ще има условия за виелици и навявяния. Очаква се формиране на неравномерна снежна завивка, която ще бъде към 5 – 10 сантиметра, а по планинските проходи и повече.

В Бургаска област има оранжев код за мощен вятър над морето. Там ще духа мощен северен вятър със скорост 15 – 20 м/сек (7 – 8 бала по Босфор), пориви 20-24 м/сек (9 бала по Босфор), а нарастването на вълнението ще бъде до 4 – 5 бала.

По останалото Черноморие ще духа мощен северен вятър със скорост от 15-20 м/сек. (7-8 бала по Босфор), пориви 20-24 м/ сек (9 бала по Босфор), а нарастването на вълнението ще бъде до 3-4 бала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР