Снегът предизвика пътни блокади, затруднена борба с преспите и спряно

...
Снегът предизвика пътни блокади, затруднена борба с преспите и спряно
Коментари Харесай

Снежна блокада: България продължава да е в капана на зимата


Снегът провокира пътни блокади, затруднена битка с преспите и спряно електричество в доста обитаеми места.

Продължават да са затворени съществени пътища и планински проходи. На доста места са въведени ограничавания при придвижването на коли.

Най-тежка е ситуацията в област Разград - всички пътища в региона са блокирани. Обстановката в Русе се възстановява, единствено пътят Русе-Разград остава затворен. Движението за коли над 12 т. към този момент е позволено, те останаха блокирани по пътищата над 20 ч.

1300 снегорина обработват пътните артерии в цялата страна.

Проходът Шипка

Пътят към Прохода Шипка остава затворен, към град Шипка – също. Проходите Троян Кърнаре и Петрохан също са блокирани.

Критична остава ситуацията в подбалканските общини – Ясеново, Шипка, Дунавци и Шейново.

Много хора не съумяха да стигнат до работните си места, Десетки останах блокирани на разклона на град Крън поради непочистен път.

Вече 20 ч. спешни екипи пробват да пробият преспите по пътя към Шейново. В капан попадна даже избавителен екип.

По обяд през днешния ден беше отворен пътят към казанлъшкото село Дунавци. Там преспите бяха над 3 метра. „ 30 почистващи машини са съсредоточени в региона на Шипка и община Казанлък “, посочи Илия Златев, шеф на Областно пътно ръководство – Стара Загора.

Днес Спешната помощ в Казанлък работи единствено с две коли за спешна помощ. Третата попадна в клопката на преспите. По информация от Областната администрация, на територията на региона бедстващи хора няма. За клопката на зимата обаче дълго ще припомнят изоставени коли.

От Община Казанлък приканват водачите да не потеглят на път поради неприятното време, а тези които не го спазят – ги грози санкция.

Проходът на Републиката

Проходът на Републиката, прочут и като „ Хаинбоаз “ беше отворен за леки и тежкотоварни коли малко преди 17 ч. Пропускането се случва поетапно. Трафикът в късния следобяд е натоварен, опашките от двете страни на прохода бяха километрични преди отварянето на пътя. Ришкият проход е отворен единствено за леки коли.

Обстановката в Североизточните елементи на страната последователно стартира да се възстановява. Въпреки това продължава да има затворени пътища, както и обитаеми места без ток.

Едно от тях е село Тимарево, с изключение на електрозахранване, в обитаемото място няма и вода. Затворени за придвижване са съвсем всички основни пътища. В селото от през вчерашния ден няма ток поради повреда, в резултат на снега и вятъра. Заради зимната конюнктура през днешния ден не е доставен и хляба в локалния магазин.

В Шуменско поради снега и навяванията затворени за придвижване за всички транспортни средства са пътищата към Русе през Разград и Силистра, а за камиони е неразрешено към Търговище.

Въпреки усложнената конюнктура в Шуменско няма сигнали за бедстващи хора, а поради грипа учебните заведения са във почивка до края на седмицата.

Лошото време сковава и трафика на влаковете – Изцяло беше прекратено придвижването в шест посоки.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР