Снегът и навяванията затвориха училища в 6 общини в област

...
Снегът и навяванията затвориха училища в 6 общини в област
Коментари Харесай

Зимата затвори училища в Шуменско

Снегът и навяванията затвориха учебни заведения в 6 общини в област Шумен – Венец, Каолиново, Никола Козлево, Върбица, Хитрино и Шумен. Преустановяват се образователните занятия в СУ “Никола Вапцаров” във Венец, тъй като децата не са съумели да дойдат от прилежащите обитаеми места. Възможно е непредвидената почивка да бъде удължена. Кметът на Каолиново Нида Ахмедов също е оповестил за неучебно времето до 28 февруари в това число. Детските градини в Каолиновско няма да работят до 2 март. Свикани спешни щабове в другите обитаеми места вземат решения.

От кметството в Шумен оповестиха, че няма обитаеми места без ток и вода. Още от петък кметовете на села са предизвестени да подхващат необходите ограничения и да обезпечат достъп до учебни заведения, детски градини и здравни заведения. Общинската пътна мрежа се поддържа от “Автомагистрали – Черно море”.

В Шумен снегопочистващата техника на компаниите „ РТК “, „ Екомакс “ и Обединение „ Зимно поддържане “ работи без спиране по улиците и булевардите в града от 02 часа през нощта. От вечерта в неделя улиците са били обработени превантивно с химически материали, с цел да не се позволен заледявания. От общината приканват работещите в другите институции, търговски обекти и жителите да почистят тротоарите пред постройките, в които работят, и пред домовете си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР