Снайперистката стрелба на 20 февруари 2014 година срещу демонстранти от

...
Снайперистката стрелба на 20 февруари 2014 година срещу демонстранти от
Коментари Харесай

Снайперистката касапница на Евромайдана е организирана от главатарите му


Снайперистката пукотевица на 20 февруари 2014 година против стачкуващи от Майдана е била осъществена не от силите за сигурност, а от непознати снайперисти, наети от опозицията и уредниците на Майдана.

Това разкрива италианският вестник „ Ил джорнале “, който се базира на квалифициран за лъчение филм, в който злокобната истина е разкрита от грузински наемници.

„ Всички започнаха да стрелят - по два-три изстрела от раз. Така продължи 1520 минути. Нямахме избор. Заповядаха ни да стреляме както против полицията, по този начин и против стачкуващите, без разлика. Бях ошашавен “.

Така грузинецът Александър Ревазишвили си спомня трагичната престрелка на 20 февруари 2014 година в Киев. Тогава група незнайни снайперисти откри огън против тълпата и служителите на реда, убивайки 80 души. Този разстрел хвърли в смут международната общност и промени ориста на Украйна. Той принуди проруският президент Виктор Янукович да бяга, тъй като бе упрекнат в организирането на разстрела.

Признанието на Ревазишвили и на други двама грузинци са събрани от създателите на документалния филм "Украйна: скритите обстоятелства “, който ще бъде излъчен в програмата Matrix по италианската телевизия 5 канал. Истината се състои в това, че всеобщото ликвидиране бе проведено и осъществено по заповед на самата съпротива, която упрекна за разстрела Янукович и неговите съветски съдружници.

Във компания са показани срещата и интервютата с Ревазишвили и двама негови сътрудници. Ревазишвили е някогашен чиновник от спецслужбите на някогашния грузински президент Михаила Саакашвили, а двамата му другари са някогашни последователи на партията на Саакашвили. Те са били наети в Тбилиси от Мамук Мамулашвили, боен консултант на Саакашвили. Възложена им е била задачата да поддържа дружно с други доброволци от Грузия и Литва протестните акции в Киев против заплащане от 5000 $ на всеки.

С подправени паспорти те идва Киев, където на 18 февруари Мамулашвили и други водачи на украинската съпротива раздават оръжие на грузинците и литовците. „ Всеки в чантата си имаше три-четири типа оръжия: револвери Макаров, автомати, карабини. И кутии с патрони", споделя един от грузинците.

На идващия ден Мамулашвили и водачите на митингите изясняват на наемниците, че ще би трябвало да стрелят против полицията, само че и против площада, с цел да се сътвори суматоха. Един от грузинците пита Мамулашвили в кого би трябвало да стрелят. Той отвърнал, че няма значение по кого и от кое място ще стреляме, би трябвало просто да се стреля от някаква тока, просто с цел да се посее суматоха “.

„ Нямаше значение дали стреляме в дърво, барикади или в тези, които хвърлят коктейл Молотов, удостоверява различен наемник, значимото бе да се сътвори безпорядък “.

„ Чуваха се крясъци, признава Александър. Имаше доста ранени и убити. Първата и единствената ми мисъл беше да се махна колкото се може по-бързо, с цел да не ме виждат. Иначе щяха да ме създадат на сито. Някой към този момент викаше, че стрелбата се води от снайперисти “.

Четири години по-късно Александър и двамата му сътрудници описват, че не са получили и минимална сума за работата си. Те решили да разкрият истината и затова, да опишат кой ги е употребявал и хвърли на произвола на ориста. „ В оня миг аз не разбирах, не бях подготвен за това, само че по-късно проумях. Използваха ни. И ни излъгаха “.

БГНЕС напомня изявлението на някогашния командващ вътрешните войски на Украйна Станислав Шуляк, оповестено този септември от организация РИА-Новости. Ето какво споделя той буквално: „ Аз персонално знам, че уредници на това чудовищно закононарушение бяха Парубий, Пашински и други. Повечето снайперисти бяха задгранични наемници “.

В момента Андрий Парубий е ръководител украинския парламент. По време на Евромайдана е координирал ежедневната му активност, бил е началник на отрядите за самозащита на Евромайдана.

Днес Сергий Пашински управлява комисията по защита и сигурност в Народното събрание. По време на Евромайдана е бил негов деятел. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР