Снайперисти ще отстрелят от хеликоптери 10 000 диви едногърби камили,

...
Снайперисти ще отстрелят от хеликоптери 10 000 диви едногърби камили,
Коментари Харесай

Снайперисти отстрелват 10 000 камили, причината е шокираща

Снайперисти ще отстрелят от хеликоптери 10 000 диви едногърби камили, които заплашват локалното население в Южна Австралия поради сушата, оповестява Агенция Франс Прес, представена от "Монитор ".

Местните управляващи потвърдиха, че в изискванията на небивалата жега и суша огромни стада камили заплашват водните резервоари и храната на жителите на селищата в административния регион на туземците. Те постоянно съставляват опасност и за автомобилистите. В някои случаи трупове на мъртви животни замърсяват значими водоизточници и културни обекти.

Над 10 000 едногърби камили би трябвало да бъдат унищожени в петдневната акция в северозападната част на Южна Австралия. Стотици милиони животни починаха през последните месеци в страната поради вилнеещите пожари.

Едногърбите камили са импортирани за пръв път в Австралия през 1840 година за улеснение на превоза на артикули. Близо 20 000 камили са купени от Индия за 60 години.

Заради удобните условия на живот и неналичието на застрашаващи ги хищници те се развъждат бързо и се трансформират в опасност за водоизточниците, локалната флора и фауна, а към този момент и за популацията.

Днес Австралия е страната с най-многобройна популация диви едногърби камили в света, които съгласно публични данни са 1 милион към 2000 година След това популацията понижава с една четвърт поради сушата.

От септември Австралия се бори с няколкостотин огромни горски пожара, които към този момент изпепелиха над 10 милиона хектара земя - почти колкото площта на Исландия.

На предна линия са към 200 000 пожарникари доброволци, измежду тях е даже някогашният министър председател Тони Абът.

Във вторник Андрю О'Дуайър - 36-годишен пожарникар доброволец, който почина тъкмо преди Коледа, когато пожарната му кола бе преобърната от огнено торнадо - бе заровен с почести в Хорсли Парк, югозападно предградие на Сидни.

Това е третият пожарникар доброволец, умрял този сезон.

Глобалната акция за даряване на средства, подета от австралийската комедийна актриса Селест Барбър, събра над 22 милиона лири стерлинги (28 милиона долара) за подкрепяне на пожарникарите.

На процедура пожарникарите са получили толкоз доста пари, че не знаят по какъв начин тъкмо да ги употребяват, признал Фицсимънс съгласно в. "Гардиън ", и разпределянето на средствата ще бъде същинско предизвикателство, "но прелестно предизвикателство ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР