сн: ТВ САТ Бившият шеф на районното полицейско управление в

...
сн: ТВ САТ Бившият шеф на районното полицейско управление в
Коментари Харесай

Зам-кметът на Асеновград отива на съд за работата си като полицейски шеф


сн: ТВ САТ

Бившият началник на районното полицейско ръководство в Асеновград Димчо Темелков ще бъде съден за прикриване на закононарушения, рушвет и подправяне на статистиката, оповестява пловдивската прокуратура.

През август 2015 година полицейският шеф е спомогнал на петима души, направили кражба, да избегнат наказателно гонене, счита държавното обвиняване. След ареста им наредил да бъдат освободени, без да им се конфискува откраднатото. Две седмици по-късно приел предложение от различен " да почерпи ", с цел да накара проверяващ служител на реда да освободи задържан.

Според прокуратурата за близо година някогашният полицейски шеф не е записал общо 27 закононарушения и не е докладвал за случаите в прокуратурата. Целта му била да " набави за себе си полза – повишение на оценката му като началник на ръководството, кариерно израстване и приемане на поощрения и награди ", се споделя в известието на прокуратурата.

Разследващите настояват, че Темелков е фалшифицирал статистиката за осъществените в региона му закононарушения, намалявайки броя им, и по този начин я показал пред началниците си в регионалната дирекция в Пловдив.

През септември 2015 година Темелков бе задържан зрелищно, откакто бе изведен с белезници от кабинета в полицейското ръководство. Интересното е, че два месеца преди този момент той бе почетен от тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова със специфична признателност за положителната си работа. През април 2016 година обвиненият бе назначен за заместник-кмет по сигурността на община Асеновград.

Заедно с някогашния полицейски шеф на съд е предаден и чиновник в престъпната полиция на районното. Той е упрекнат, че през 2015 година не е разследвал заграбване на 21 литра дизелово гориво, осъществено от водач в частна компания. След това му оказал помощ да продаде горивото. Шофьорът е упрекнат в заграбване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР