Сн. Спаси София Счупените плочки, падналата облицовка и извадените павета

...
Сн. Спаси София Счупените плочки, падналата облицовка и извадените павета
Коментари Харесай

Дефектите на ремонтираното Ларго в София били в реда на нещата


Сн. Спаси София

Счупените плочки, падналата обшивка и извадените павета на така наречен Ларго в центъра на София се дължат на проблеми със " комплицираната отводнителна система, която очевидно някъде дефектира ". Това изясни министърът на културата Боил Банов пред бТВ ден, откакто от организацията " Спаси София " сигнализираха за положението на пространството сред Министерския съвет и Президентството, което беше ремонтирано единствено преди 2 години.

Банов добави, че министерството от месеци се занимава с казуса, само че " не е въпросът просто да подменим една или друга плочка ". Освен това нямало по какъв начин да се поправят дефектите през зимата.

Министърът успокои, че обектът, за който бяха дадени над 17 млн. лв. от еврофондовете, е в гаранция и проблемите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя, а не за сметка на данъкоплатците.

Според Банов става въпрос за механически проблеми, а не за некачествено свършена работа, защото при приемането на обекта всичко изглеждало добре. Това обаче били " големи поправки на голяма повърхност и е допустимо някъде да се пропука ".

" Случват се такива механически проблеми – и у дома, в случай че вършиме ремонт, е допустимо да ви протече. Викате компанията, когато сте в гаранция, когато сте си я наел законосъобразно, тя ви го оправя ", сподели Банов.

Във вторник кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че е поискала от министъра на културата " в най-кратки периоди да предприеме дейности за възобновяване " на настилките на Ларгото.

Наскоро Министерският съвет взе решение да трансферира комплекса " Антична Сердика ", в който влиза и Ларгото, за ръководство на общината. Според Фандъкова досега това в действителност не се е случило. Тя пък ще го одобри " единствено в случай че той е в положително положение и са отстранени всички недостатъци ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР