Сн.: Иван КолевЗабранитлните знаци, които ограничаваха достъпа на велосипеди до

...
Сн.: Иван КолевЗабранитлните знаци, които ограничаваха достъпа на велосипеди до
Коментари Харесай

Безумната забрана за велосипеди в Морската градина оцеля няколко часа! Идеята била велосипедистите да карат само по алеята от 1 км край шосето

Сн.: Иван Колев

Забранитлните знаци, които лимитираха достъпа на колела до Морската градина във Варна, към този момент ги няма, видя кореспондент на Moreto.net.

Припомняме, знаците бяха сложени в края на работната седмица и на практика лимитираха потреблението на колела в парка единсвено по новоизградената велоалея.

Последваха бурни диспути и неодобрение в обществените мрежи, както от колоездачните клубове по този начин и от жителите.

Според болшинството възбраната е неуместна, и са на мнение, че велосипедът с изключение на средство за превоз е и средство за спорт и забавление. Българи от разнообразни точки на света се включиха с образци, че е парковете в чужбина са отворени за колела, а в случай че има забрани те са за някаква дребна част от парка, обособена за майки с деца.

В разискването се включиха и редица родители с риторичния въпрос - " По велоалеите ли да учим децата си да карат колело? "

Група жители пък се събраха и покараха заедно колела, като се снимаха пред знаците и подканиха общинска полиция да ги санкции.

Други пък разясниха, че в предизборната си акция кметът Портних даде обещание да спре колите в морската градина, а в последна сметка спря велосипедите.

От Община Варна очевидно осъзнаха гафа си и отстраниха ограничаващите знаци за по-малко от 48 часа, откогато бяха сложени.

Кой обаче бе решил да вкара сходни ограничаващи ограничения, и кой ще заплати сметката по слагането и премахването на знаците, може би занапред ще стане ясно, а може би не...

Морската градина бе опасана с редица сходни знаци, които обаче бяха отстранени толкоз бързо, колкото и бяха сложени.



Според източници на " Петел " в действителност общинарите дружно с компанията реализатор са решили да лимитират придвижването на велосипедисти в Морската поради случай с дете преди време, което било блъсното от колоездач.

Смятало се, че като алеята, която в този момент бе направена сред детския ъгъл и зоопарка ще е задоволителна за колоездачите. Тя е дълга към 1 километър и съгласно колоездачи е безумна, защото става рисково разбъркване сред колела с висока скорост и хора, които няма къде другаде да вървят с изключение на върху алеята. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР