сн. demokrati.bg Новото дясно обединение Демократична България, което предложи законодателни

...
сн. demokrati.bg Новото дясно обединение Демократична България, което предложи законодателни
Коментари Харесай

Късметът ни от хазарта: купени медии, подчинени институции, ограбено общество


сн. demokrati.bg

Новото дясно обединяване " Демократична България ", което предложи законодателни промени за ограничение на рекламата и на продажбата на лотарийни билети, популяризира и видеоклип по тематиката.

Три милиарда проиграни на хазарт през 2017 година Това е доста повече от парите, които харчи страната за учебни заведения, за просвета или опазване на здравето. За съпоставяне, бюджетът на Фонда за лекуване на деца е единствено 12 млн. лева Билетчетата се продават на всички места, а рекламата им е нападателна и по всички медии, припомня " Демократична България ".

" Три милиарда лв. изхарчени за илюзии. Илюзията, че търкането на билетчета може да промени живота ти " , се споделя в клипа.



Според обединяването хазартната промишленост е съмнително едва контролирана у нас. Причината -
хазартни зали има на всеки ъгъл, билетчета се продават на всички места, има необятна реклама.

Умните страни не насърчават
хазарта. Напротив – таксуват го с високи налози. У нас обаче не е по този начин, а медиите си мълчат, тъй като получават големи рекламни бюджети, а в някои случаи и % от продажбите.

" Излиза, че с едно билетче българите получават три шанса – купени медии, подчинени институции, ограбено общество " , се споделя в клипа.

По тази причина " Демократична България " приканват за поддръжка на препоръчаните от тях промени в Закона за
хазарта. Те плануват цялостна възбрана на рекламата на лотарийни билети, ограничение на разпространяването им изключително към учебни заведения, повишение на отчисленията за обществена активност, ефикасен надзор върху приходите и раздаването на облаги.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР