Сн. БНР Повече от 200 жители на Горна Оряховица протестираха

...
Сн. БНР Повече от 200 жители на Горна Оряховица протестираха
Коментари Харесай

Протест срещу социално слаби паразити в Горна Оряховица


Сн. БНР

Повече от 200 поданици на Горна Оряховица стачкуваха в сряда сутринта против желанието на локалната власт да направи блок с 30 жилища за обществено слаби. Според хората там щели да бъдат настанени " паразити " и " маргинали ", което може да докара до увеличение на престъпността.

Участници в митинга обясниха, че не са против жилищата за обществено слаби, само че се страхували, че там ще бъдат настанени безработни представители на малцинствата и не желали това да се прави на техен тил.

Кметът Добромир Добрев съобщи, че опасенията на хората от повишение на престъпността са неоснователни.

Социалните жилища би трябвало да бъдат направени с близо 3 милиона лв. европейско финансиране. Обитателите на бъдещия нов блок ще се настаняват там краткотрайно - за период от три години. Право на общинско жилище би трябвало да имат обществено слаби и уязвими хора. Жителите на квартала, в който би трябвало да се намира блокът, не са съгласни.

Кметът на Горна Оряховица не излезе пред протестиращите. Социалните жилища са услуга, от която жителите на Горна Оряховица имат потребност, съобщи той пред БНР.

Според него концепцията е в общинските жилища да се настаняват хора, които от най-малко година живеят в града. Децата им би трябвало да вървят на учебно заведение или детска градина. Ако жителите са без работа, ще се работи с тях, с цел да си намерят такава. Обитателите на блока ще губят правото да живеят в него, в случай че откажат работа или спрат децата си от учебно заведение.

Инициативен комитет събра протестна подписка, в която се включиха над 2800 жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР