Сн. БНР Министерството на туризма ще провери изграждането на две

...
Сн. БНР Министерството на туризма ще провери изграждането на две
Коментари Харесай

Проверява се строеж на плажа Кабакум край Варна


Сн. БНР

Министерството на туризма ще ревизира построяването на две постройки на плаж Кабакум край Варна, оповестиха от ведомството. Те се строят на пясъка, в непосредствена непосредственост до морето, оповестиха от ведомството.

Ако се окаже, че построяването им е нелегално, ще би трябвало да бъдат отстранени.

Проверката стартира след информации в медиите. Пред Нова телевизия от община Варна споделят, че не знаят кой строи на плажа и какво би трябвало да се появи там. Представителите на локалната власт не знаели и кой е новият наемател на плажа, при тях няма импортирани документи за обекта, позволение или утвърдена скица. Пред БНР от локалната власт споделят, че постройките са противозаконни, само че процедурите по премахването са дълги и туристическият сезон може да стартира преди да приключат.

Общината направила две инспекции. При първата били формирани актове на служащите, които имали персонални карти в себе си. При втората на обектите нямало хора.

Според информация на уеб страницата на Министерството на туризма наемател на плажа е компанията " Менуа 2018 ", а неин притежател е Полина Георгиева Георгиева. Дружеството е определено за наемател през февруари тази година. Трябва да заплаща по 51 600 лв. наем на година и да предлага чадър на цена най-много 5 лв. и шезлонг за не повече от 6 лв..

Според информацията в Търговския указател компанията е записана при започване на годината - по времето на осъществяване на търга за отдаване на плажа чартърен. Капиталът ѝ е минималният дължим по закон - 2 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР