Сн. БГНЕС Пореден протест срещу изграждането на нова сграда в

...
Сн. БГНЕС Пореден протест срещу изграждането на нова сграда в
Коментари Харесай

Протести срещу пореден строеж в София


Сн. БГНЕС

Пореден митинг против построяването на нова постройка в София. Този път става въпрос за градеж в кв. " Красно село ". На парцел наоколо до жилищен блок се построява 5-етажна постройка. до скоро на мястото е имало къща. хората разбрали за новия план, когато тя била съборена.

Жителите на близкия блок не са известени за капиталовото желание на притежателите на терена наоколо, защото по закон такава информация се дава единствено на директните съседи, а те не се явяват такива. За това и към този момент е късно да апелират проектите и строителните разрешителни.

Жителите на блока са недоволни, че новата постройка се построява толкоз покрай личните им жилища, на два метра от детска площадка. Те считат, че проблем ще има и с достъпа на коли до новата постройка, защото по план входът за бъдещия ѝ под земята паркинг е от страната на блока, а не откъм улицата, на която се намира градежът. " Съответно въздуховодите няма къде да бъдат, с изключение на в нашите прозорци. Никой от общината не се е замислил и не е обърнал внимание ", разяснява пред БНР Виктория Василева, която живее в близкия до градежа блок.

Според архитекта на регион " Красно село " Христо Кючуков проблем с плана няма. Изграждането на постройката е разрешено от устройствените проекти. Първоначално на мястото трябвало да има 3-етажна постройка, само че в следствие планът е променен и зданието станало на 5 етажа. Според нормативните условия оптималната височина на градежите на това място е 26 метра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР