Сн. БГНЕС/ЕПА Българинът Григор Димитров е вече полуфиналист на турнира

...
Сн. БГНЕС/ЕПА Българинът Григор Димитров е вече полуфиналист на турнира
Коментари Харесай

След втора трудна победа Григор Димитров е на полуфинал в Бризбейн


Сн. БГНЕС/ЕПА

Българинът Григор Димитров е към този момент полуфиналист на шампионата в Бризбейн, Австралия, откакто в петък реализира втора сложна трисетова победа – този път против британеца Кайл Едмънд с 6:3, 6:7 (3), 6:4.

Съперник на Димитров в полуфинала ще е представителят на домакините Ник Кириос.

Вчера против австралиеца Джон Милман Григор също имаше потребност от три сета като даже избави 2 мачбола. Днес не му се наложи да прави това, само че мачът още веднъж продължи към 2 часа и половина, като българинът позволи цели 9 двойни неточности.

Водачът в схемата на шампионата и №3 в света стартира мощно мача. При 3:3 той преодоля сложен миг като се наложи да наваксва две точки разлика и да вземе сервис гейма си от 15:40.

Още в идващия гейм обаче Димитров проби сервиса на съперника си, а след това затвори и сета на свое подаване.

Вторият сет се разви по сходен метод. При 4:4 обаче нашият тенисист пропусна две точки за пробив. Така в края на краищата се стигна до тайбрек, в който българинът направи двойна неточност, а британецът бе непогрешим и съумя да изравни сетовете.

Третият сет вървеше гейм за гейм до 4:4, когато Едмънд стъпи изкривено и се наложи да получи здравна помощ.

Последва сложен за Димитров сервис гейм, който той въпреки всичко завоюва. За да постави завършек на мача с пробив в идващия гейм.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР