Сн.: , архивОт 11 ноември e въведено зимното поддържане за

...
Сн.: , архивОт 11 ноември e въведено зимното поддържане за
Коментари Харесай

АПИ: Автомобилите вече да са в състояние за зимата от днес

Сн.:, списък

От 11 ноември e въведено зимното поддържане за републиканските пътища, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “, представени от.

Въпреки че сега температурите са високи АПИ моли всички водачи да приготвят колите си за придвижване при зимни условия, да не го отсрочват за първите минусови температури и да наблюдават за положителното техническо положение на транспортното средство.

Нека да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на профилираната техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания изключително рано заран, когато температурите са много по-ниски. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

По опорните пунктове се доставят инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид, за обработка на настилките. В края на ноември предстоят инспекции на наличните първични материали и техниката за зимно поддържане - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н., каквито се подхващат всяка година. В инспекциите ще вземат участие представители на регионалните пътни ръководства, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и други По региони от регионалните пътни ръководства инспекции ще се правят всеки месец. ​
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР