сн: Архив Европейският антимонополен регулатор ще разследва дали решението на

...
сн: Архив Европейският антимонополен регулатор ще разследва дали решението на
Коментари Харесай

ЕК разследва Алиталия за незаконна държавна помощ


сн: Архив

Европейският антимонополен регулатор ще проверява дали решението на управляващите в Италия да дават мостово кредитиране от 900 млн. евро на намиращата се в съществено финансово усложнение самолетна компания " Алиталия " е в нарушаване на разпоредбите в Европейски Съюз за държавна помощ, заяви Ройтерс в понеделник.

Достигналата до ръба на банкрута " Алиталия " мина под административно ръководство през май 2017 година и получи заем от управляващите, който да й помогне да продължи активността си, до момента в който завърши процедурата по продажбата й.

Сега Еврокомисията ще ревизира дали отпуснатите средства са държавна помощ и дали дават отговор на европейските правила за оказване на поддръжка за компании, намиращи се в усложнение.

Според Брюксел заемът би могъл да е нерегламентирана държавна помощ, защото продължителността на заема надвишава оптимално допустимите 6 месеца за избавителни заеми, съгласно разпоредбите в границите на Европейски Съюз.

Ако европейският антимонополен регулатор откри, че тази помощ е била противозаконна, Европейска комисия може да подреди на управляващите в Италия да възстановят изразходваните средства.

" Алиталия " се намира в процедура по продажба, като на този стадий има интерес за покупка от няколко места, в това число от нискотарифния транспортьор " ИзиДжет " (EasyJet), който желае да взе участие в консорциум, от " Дойче Луфтханза " (Deutsche Lufthansa AG) и евентуално от друга нискотарифната самолетна компания в лицето на " Уиз Еър " (Wizz Air Holdings). Различни медийни източници сочат като евентуални претенденти за " Алиталия " и компании като " Еър Франс-КМЛ " (Air France-KLM), " Делта ЕърЛайнс " (Delta Air Lines Inc.) и " Серберус Кепитъл Мениджмънт " (Cerberus Capital Management LP), само че като част от консорциума на " ИзиДжет ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР