Смятате ли, че би ви било по-лесно да запомните комбинация

...
Смятате ли, че би ви било по-лесно да запомните комбинация
Коментари Харесай

Скоро емотиконите може да заменят PIN кодовете

Смятате ли, че би ви било по-лесно да запомните композиция от цветни емотикони, вместо такава от числа или букви? В днешно време най-вече използваме електронните усмивки, с цел да изразим настроението си в онлайн връзката.

През 2015 година обаче английска компания изпитва концепцията си да разшири тяхното прилагане, като ги употребява за PIN кодове при тегленето от банкомати. Тази концепция обаче не провокира упования интерес.

За да потвърди техните преимущества обаче, екип от техническия университет в Берлин и от университетите в Улм и Мичиган създава система за пароли за Android устройства, основана на емотиконите.

Въпреки че множеството консуматори употребяват поредност от числа, с цел да отключват смарт телефоните си, изследването на специалистите демонстрира, че комбинацията от поредни картинки е доста по-лесна за запомняне.

Нещо повече, тя може да се схване и като по-сигурна. Причината е, че PIN кодовете са композиция от четири числа от 0 до 9. При емотиконите изборът е доста по-голям - всред 2500 разнообразни изображения.

Ето за какво в близкото бъдеще методът, по който използваме паролите на мобилните устройства, може да се промени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР