„Смятаме за недопустимо блокирането от полицията на сградата, където се

...
„Смятаме за недопустимо блокирането от полицията на сградата, където се
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ-СДС осъждат акцията срещу в-к Труд

„ Смятаме за неприемливо блокирането от полицията на постройката, където се обитава редакцията на вестника! Това е следващ недемократичен акт от страна на министъра на културата Велислав Минеков и на Министерство на вътрешните работи на Бойко Рашков. Цялата отговорност за дейностите на тези двама служебни министри обаче носи президентът Румен Радев, който еднолично ги е назначил на постовете им”.

Това се показва в позиция на българските евродепутати от –.

Според информацията, с която разполагаме, “Труд” е погасил всички дължими наеми, за което има всички нужни фактури и документи. Ето за какво се противопоставяме на тези опити на едноличната власт да заглуши гласа на медия, която считат за неуместна! Свободата на медиите и опцията да показват свободно позициите си са една от главните полезности на Европейския съюз. Очевидно това не е по този начин за сегашните и идните бъдещи ръководещи, пишат още евродепутатите.

По този мотив евродепутатите от – ще осведомят всички свои сътрудници в Европейския парламент и останалите европейски институции за невижданото тъпчене на свободата на словото в България и нахлуването на полиция в редакцията на самостоятелна частна медия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР